Vélemények

A regény végleges változata itt:

www.2262.hu

Ingyenesen letölthető e-könyv!

Az újabb véleményeket is azon az oldalon várjuk.


Az alábbiakban a regény korábbi, kézirat változatához tartozó vélemények olvashatóak.

Köszönettel,
A szerző

Vélemények” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Nekem a végén a Mennyei prófécia jutott eszembe, mintha sok-sok évvel későbbi folytatása lenne… Ellentétben az egyik olvasó véleményével, szerintem az eleje sem unalmas, igenis olvasmányos, és úgy gondolom fontos bevezetés is a későbbiekhez. Fantasztikus élmény volt, köszönöm, hogy elolvashattam!
  Amennyiben létezik még könyve – akár kiadva is – kérem írja meg, szivesen megvenném.
  Kedves Szerző! Nem tudom miért nem tudok belépni az “olvasókhoz”, akárhányszor is írom be a férfi főszereplő keresztnevét kisbetűkkel… (egyszer sikerült, de szerettem volna visszanézni, hogy mások véleményét is lássam)

  Kedvelés

 2. Nekem meg pont ez tetszett benne. Mindenhol olvashatunk ilyen elméleteket, de itt valahogy mégis “össze állt” a kép, és nálam “működött”. Az elméletek jól össze lettek gyúrva egy közössé, és nem lógott ki sehol a “lóláb”. Volt persze egykét túlzás, de az alap mondani valót nem befolyásolta (nekem pld. az érzelmi vonal volt kicsit sok, mert nem vagyok ennyire érzelmes)
  Jól keveredett benne a sci-fi, a fantasy, a kaland, a földönkívüliek, az időutazás, az érdekes világok, és egy kicsit az ezotéria is. Pont arra gondoltam, hogy ha ezeket a dolgokat nem “címkéznék” fel egyes irányzatok, akkor simán csak érdekes elemek lennének a történetben. Ahogy mondani szokás “ízlések és pofonok”
  Tényleg jó élmény volt!

  Kedvelés

 3. Hát, nem tudom. Nekem sok volt. Kicsit túl sok féle elméletet sikerült összekeverni benne. Szerintem kevesebb több lett volna. Egy korábbi véleménnyel szembehelyezkedve sztm túl sok volt az ezoterikus vonal, ennek 90%-át kihúztam volna.
  Ennek ellenére dícséret a szerzőnek bátorságáért, alapvetően olvasható szerkezetéért, még az alaptörténetért is. 🙂

  Kedvelés

 4. Hú Most végeztem vele!
  Én hülye féretettem még karácsonykor, hogy biztos valami olcsó scifi.
  De Igaza volt az itt íróknak ez tényleg sokkal több! Most belegondoltamDe akár még igaz is lehet-semmi sem mond ellent ennek.
  várom a folytatást!

  Kedvelés

 5. Egy kicsit nehezen indult, de később már nem tudtam “letenni”. El tudom fogadni, hogy akár így is lehetnek a dolgok…. Jó, érdekes és izgalmas volt! Örülök, hogy nem volt túlzott és erőltetett az ezoterikus vonal.
  Köszönöm az írást!

  Kedvelés

  • Kedves Anikó!
   Örülök, hogy tetszett, és köszönöm a véleményét. Önökön, olvasókon is múlik, hogy az írás eljusson mindenkihez, ezért bátorítom a többiekkel együtt a megosztásra. Ha esetleg kérdése, vagy spoileres véleménye lenne, az olvasói oldalon szívesen fogadom (jelszó: a lány neve, kisbetűkkel).

   Kedvelés

 6. Ez igen! Minden elismerésem. Szerintem mesterien van megírva. Sok hasonló történetek olvastam már, ez mégis tudott újat nyújtani, és a vége is kiemelkedően jó. Köszönöm!
  Olvasható más is az írótól? Vagy esetleg folytatás várható?

  Kedvelés

 7. Néhány fejezet után egészen lendületes kalandregénynek ígérkezik, bár a leíró részek szinte teljes hiánya engem nagyon zavar. Ez ad neki egy kis “szaladós” lendületet, ami viszont kalandregényhez jó. Az előzetes alapján inkább valami Asimovi élményre számítottam de itt a leírások mellőzése miatt a sci-fi inkább körítés mint műfaj. A háttérvilág leírása szépen adagolt, bár rutinos sci-fi olvasóknak lejön az első fejezetből, meglepődni még nem nagyon sikerült. Olvasás közben az az érzésem mintha egy számítógépes játék sztoriját olvasnám, ahol az irányított részek ki vannak hagyva, és csak az átvezető videók szöveganyaga lenne összeszedve. Az első néhány fejezet után tiszta Assassin’s Creed, remélem rácáfol a folytatás. Folytatni fogom, majd írok többet ahogy haladok.

  Kedvelés

  • Kedves Ádám,
   Köszönöm a hozzászólást. A műfajban nem tévedett, mint írtam is, ez egy sci-fi kalandregény. Anélkül hogy spoilereznék: két nagyobb váltás van, a 4. és 9. fejezetben. Az első 3 fejezet altatás, utána indul a történet. Bízom benne, hogy a regény végén megérti a felépítés szándékosságát.
   A további véleményét köszönettel várom!

   Kedvelés

   • A számok napot jelentenek, és nem minden nap van történés. Ott volt egy néhány napos kimaradás. A regényben még később is vannak 1-2 napos ugrások, amik nincsenek leírva.

    Kedvelés

 8. Nincs elrontva a vége, igazából ülve hagyott.
  Ebben a könyvben sokkal több van, mint amire elsőre gondoltam.

  köszönöm

  Kedvelés

 9. Eddig nagyon jó! Jöhet a folytatás!

  Egy apró észrevétel. Kemény vonalas sci-fi-re készültem, de ez egy sokkal emészthetőbb kalandregény. Teljesen más, mint amire a beharangozóból gondoltam, és hogy őszinte legyek: jobb. Azt hittem, ez megint egy kezdő író ingyenes regénye tele hibákkal és pontatlanságokkal, de nem.

  Várom a végét, remélem nincs elrontva.

  Kedvelés

 10. Miért kellett félbevágni a történetet?
  Gyors olvasó vagyok, eljutottam a VI. fejezet végéig, de hol a többi?
  Egyébként viszont elképesztően jó és ötletes.
  Kérem a folytatást!!!

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.